Het snurken bestrijden
Bent u een snurker of kent u iemand die snurkt? Die kans is erg aanwezig aangezien 20% van de Nederlandse bevolking chronische snurkers zijn. Het is veel voorkomend verschijnsel wat vaak wordt gezien als iets grappigs. De ervaring en het onderzoek hierover tonen echter ook een grote keerzijde in het snurken. Graag informeren we u als lezer met de volgende wetenswaardigheden.
- wat is snurken in grote lijnen en hoe werkt dit bij een snurker?
- wat zijn de gevolgen van het snurken voor de snurker zelf en de partner?
- wat voor antisnurk middelen zijn er om het snurken tegen te gaan?
Wat is snurken?
Snurken ontstaat doordat de weg tussen de ingang van de neusgaten en de stembanden vernauwd worden. Het kan hierbij gaan om een vernauwing van de neusholte, maar de praktijk wijst echter uit dat het meestal gaat om een vernauwing achter de huig. Door deze vernauwing ontstaat er bij het inademen een onderdruk in de keel waardoor het zachte gehemelte met de huid, de tong en de wanden van de keelholte naar elkaar toe gezogen worden en gaan trillen. Hierdoor komt er een snurkgeluid tot stand. Een zagend brommend geluid waar de partner, huisgenoot of zelfs de buren last van ondervinden.
Gevolgen van het snurken
Ervaring en onderzoek toont aan dat snurken serieuze gevolgen heeft voor zowel de snurker als voor de mensen die het te kampen hebben met het snurkgeluid.
Zo kan snurken tijdens de slaap een serieuze impact hebben op de relatie. Slechte nachtrust werkt dit in de hand en is niet bevorderend voor de kwaliteit van een relatie. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten met echtelijke ruzies, apart slapen en misschien wel meer. De snurker heeft vaak niet door dat hij snurkt terwijl de partner dit snurkgeluid misschien wel de hele nacht moet verdragen.
Overdag kan het snurken leiden tot ernstige concentratie problemen en andere vermoeidheidsverschijnselen. Het dagelijks functioneren kan door deze symptomen op vele gebieden een obstakel vormen. Door de vermoeidheid kunnen er gevaren optreden tijdens het autorijden.
Alhoewel deze korte termijn gevolgen van het snurken sneller zichtbaar zijn, toont onderzoek aan dat er ook hart- en vaatziekten als lange termijn kunnen optreden.
Antisnurk middelen
Om het snurken te stoppen zijn er vele anti snurkmiddelen: Neuspleisters, neusspreiders, anti-snurkbeugels, hoofdkussens, hoofdbanden en meer staan tot uw beschikking om van het snurken af te komen. Wat bij de een echter wel werkt, blijkt bij de ander niet effectief te zijn. Daarbij is het van belang om te weten wat voor soort snurker u bent.
Mondsnurker
Bent u een snurker die via de mond snurkt? Dan kan de Antisnurk beugel standaard een uitkomst bieden door de kaken tijdens de slaap in de goede positie te houden. Een ander alternatief is de Snoozer hoofdband tegen het snurken, dat de kaken via een elastische hoofdband in de juiste positie zet.
Neussnurker
Snurkt u via de neusholte? Snurken via de neusholte kan verholpen worden door de luchttoevoer te vergroten met de neuspleisters die in verschillende varianten en maten aangeboden wordt. De Breathe Right Advanced neuspleisters zijn met de gratis verzending en de verkoopprijs zijn daarbij een goedkoop alternatief om het snurken tegen te gaan. De Nasivent neusspreiders zorgen ook voor meer luchttoevoer tijdens de slaap door de neusvleugels te spreiden tijdens de slaap. Bovendien profiteert u ook van de Niet goed, geld terug garantie bij de Nasivent tegen het snurken – Alle 4 de maten.
Rugsnurker
Bent u een rugsnurker? Bij het overgrote deel van de Snurkers in Nederland blijkt dit het geval te zijn. De Snore-Breaker antisnurk rugband blijkt hierbij een eenvoudige en doeltreffende en vooral een duurzame oplossing te zijn tegen het snurken.
Andere alternatieven
Voor een optimale nachtrust bieden wij ook Antisnurk kussens in ons assortiment. Deze zorgen niet alleen voor een comfortabele slaaphouding waarbij het kussen zich aanpast aan de vorm u hoofd en nek, maar tevens tot een vermindering of het volledig verdwijnen van snurken. De Marco Polo Boekweitkussen is zo’n antisnurk kussen.